Werken bij de SED organisatie

De SED organisatie is volop in beweging en in ontwikkeling! Onze samenleving en de rol van de samenleving verandert continu, daar spelen we snel op in. Naar onze inwoners zijn we helder, vriendelijk en dienstverlenend. Dat betekent dat we graag helpen en duidelijk zijn in wat we wel en niet (kunnen) doen. We gaan voor de beste dienstverlening voor al onze inwoners. Zie jij mogelijkheden om onze dienstverlening te verbeteren? Dat horen we graag! Zo help je mee aan de ontwikkeling van de SED organisatie.

Binnen het domein Ruimte ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de inrichting en het beheer en onderhoud van de openbare ruimte van de drie gemeenten. Denk bijvoorbeeld aan wegwerkzaamheden, nieuwe woningbouwprojecten en onderhoud van het groen. Ook veiligheid, recreatie en toerisme en duurzaamheid vallen onder dit domein. Door mee te denken over beleid, actief te helpen of te ondersteunen, maak jij het verschil in het leven van mensen.
Het domein Ruimte bestaat uit 7 afdelingen;
- Beheer & GEO-informatie
- Realisatie & uitvoering
- Ruimtelijk beleid
- Ruimtelijke ontwikkeling
- Veiligheid
- Vastgoed, haven & accommodatie beheer.
- Vergunningen, toezicht & handhaving

Wat houdt deze functie in?

Als rioolbeheerder ben je binnen het team verantwoordelijk voor het in stand houden van de vrijverval riolering en de gemalen in de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland waarbij een integrale afweging van belang is. Je laat inspecties uitvoeren voor de riolering en de gemalen en deze inspecties worden door jou beoordeeld. Daarnaast wordt van jou verwacht dat je maatregelpakketten opstelt voor het onderhoud aan de riolering. Hierbij staan wij open voor innovatieve technieken. Verder heb je ook een adviserende rol en beoordeel je nieuwbouwprojecten en herinrichtingsplannen aan de hand van beleid, wet- en regelgeving.

 

Verdere werkzaamheden zijn:

 • Je verricht je werkzaamheden met behulp van de beheerprogramma’s voor de riolering en gemalen
 • Je levert een bijdrage aan de integrale afstemming met andere disciplines
 • Je actualiseert de leidraad openbare ruimte
 • Je handelt complexere meldingen openbare ruimte over de riolering af en verstrekt informatie aan bewoners
 • Je beoordeelt de riolering in omgevingsvergunningen
 • Je neemt deel aan het expertteam beoordeling riolering in de regio West-Friesland
 • Je neemt deel aan werkgroepen in het bestuursakkoord water

 

Wie zoeken wij?

Voor deze uitdagende en veelzijdige functie zijn we zijn op zoek naar een proactieve en doortastende Hbo-er. Heb je een afgeronde opleiding op het gebied van civiele techniek? Dan heb je een streepje voor. Maar ook als je niet helemaal aan het profiel voldoet, kun je solliciteren. Belangrijk is dat je proactief bent, nauwkeurig en kostenbewust. Je neemt je verantwoordelijkheden serieus, bent communicatief sterk, nieuwsgierig en weet over grenzen heen te kijken en werkt integraal en procesmatig Persoonlijk leiderschap en het tonen van eigenaarschap binnen je vakgebied vind je vanzelfsprekend.

 

Waar kom je terecht?
Je gaat onderdeel uitmaken van de afdeling Beheer & Geo-informatie van het domein Ruimte. Het team Beheer houdt zich bezig met advisering en budgettering op het gebied van het onderhoud van de openbare ruimte in de drie gemeenten. Een leuk team, dat zelfstandig werkt en waarbinnen vrijheid en persoonlijke ontwikkeling goed past. Daarnaast is het team zelfsturend waarbij het een collectieve verantwoordelijkheid heeft voor het beheren van gegevens. Hierbij heb je de vrijheid om je werktijden in overleg met directe collega’s vrij in te delen.

 

Informele werksfeer

We gaan informeel met elkaar om. Collega’s helpen elkaar graag en de deur staat altijd open. Dat geldt ook voor de burgemeesters, wethouders en de gemeentesecretarissen. Samenwerken, oog voor elkaar en de omgeving en een ondernemende houding zijn voor ons belangrijk.

 

Wat bieden wij?

 • De mogelijkheid om bij te dragen aan de doorontwikkeling van de SED Organisatie.
 • Fijne collega’s om mee samen te werken en een goede werksfeer.
 • Mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Je krijgt de ruimte om je eigen werk in te delen en uit te voeren.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.537 (36 uur/schaal 9).
 • Een individueel keuzebudget! Dat betekent dat je 17,05% van je bruto jaarsalaris extra krijgt. Jij bepaalt waar je dat bedrag aan gaat besteden. Extra vrije dagen kopen? Uitbetalen? Het is aan jou!

 

Wil je eerst meer weten over deze baan?

Dat snappen we helemaal. Bel of app Edwin Almer, afdelingshoofd Beheer- en Geo-informatie via 06-50170522. Hij vertelt je graag meer over deze baan.

 

Enthousiast geworden?

Wil je solliciteren, stuur dan je motivatiebrief met cv via de sollicitatiebutton of naar solliciteren@sed-wf.nl. Indien een geschikte kandidaat zich aanmeldt, wordt er direct een gesprek ingepland. Bij een aangenomen kandidaat gaat de vacature direct offline.

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Salaris Schaal 9
Aantal posities 1
Uren 32-36
Plaats Hoogkarspel
Land Nederland
Referentienummer 2023/14
Gepubliceerd 20-06-2023
Uiterste datum 25-12-2023

Terug naar vacatures