Wij zijn op zoek naar een gedreven en enthousiaste Ouder-kind adviseur die ons team voor een jaar wil versterken vanwege zwangerschapsvervanging. Ben jij een professional die met passie en expertise het verschil wil maken voor kinderen en hun ouders? Dan zoeken wij jou!

 

Wat houdt deze functie in?
Als Ouder-kind adviseur ben je een belangrijke schakel in het preventieve veld, gericht op het vroegtijdig signaleren van opvallend gedrag bij kinderen. Voor deze rol zoeken we specifiek iemand die zich richt op de doelgroep 0-4 jaar.

In deze functie heb je een adviserende rol en bied je direct opvoedondersteuning bij diverse sociaal-emotionele, ontwikkelings- en opvoedproblemen. Dit houdt in vroegtijdig signaleren van opvallende gedragingen bij het jonge kind, observaties in de groep, in gesprek gaan en opvoedondersteuning bieden aan ouders/verzorgers en handvatten bieden aan medewerkwerkers op de voorschoolse voorzieningen en in het basisonderwijs.

Je past verschillende methodieken toe en organiseert aanvullende hulp waar nodig. Je werkt vraaggericht en benut de mogelijkheden van het gezin en het sociale netwerk. Je kunt veiligheidsrisico’s goed inschatten en zet interventies in om de veiligheid van het kind te waarborgen. Indien nodig verwijs je ouders en kinderen door naar passende hulp. Daarnaast draag je bij aan deskundigheidsbevordering en coach je beroepskrachten, vooral in het signaleren van opvoedproblemen en ontwikkelingsvraagstukken. Je werkt nauw samen met voorschoolse voorzieningen en basisscholen in de gemeente Drechterland.

 

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding, bijvoorbeeld Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Social Work of Pedagogiek.
 • Je beschikt over een geldige (jeugd)zorg registratie (SKJ).
 • Je hebt kennis en ervaring met zowel jonge kinderen als basisschoolkinderen.
 • Je bent bekend met onderwijs, voorschoolse voorzieningen en de regionale sociale kaart.
 • Je werkt initiatiefrijk en oplossingsgericht.
 • Je denkt actief mee over de doorontwikkeling van het team binnen het sociale domein.
 • Je kunt anderen motiveren, toont betrokkenheid, luistert goed en stelt de juiste vragen om de ontwikkeling van anderen te bevorderen.

 

Waar kom je terecht?

Je komt te werken voor de gemeente Drechterland, bij het team Inzet. De Ouder-kind adviseurs maken onderdeel uit van het lokale wijkteam (team Inzet) en ons team is werkzaam in de gemeente Drechterland. De Ouder-kind adviseurs richten zich op de sociaal-emotionele ontwikkeling en opvoeding van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.

 

Wat bieden wij?

 • Je gaat werken in een enthousiast team met deskundige collega’s.
 • Verantwoordelijkheid en ruimte om je eigen werk in te delen en uit te voeren, waarin hybride werken vanzelfsprekend ook deel vanuit maakt.
 • Een contract voor 18 uur per week. Maximaal 1 jaar.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.752,- (36 uur/schaal 9 cao SGO).
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Jij bepaalt waar je dat bedrag aan gaat besteden. Extra vrije dagen kopen? Uitbetalen? Het is aan jou! 

 

Wil je eerst meer weten over deze baan?

Bel dan met Sonja Evers, teamleider team Inzet via het telefoonnummer 06-13641946. Zij vertelt je graag meer over deze baan!

 

Enthousiast geworden?

Stuur dan je motivatie met cv op via de sollicitatieknop. Je kunt solliciteren tot en met 27 juni 2024. Daarna worden alle kandidaten beoordeeld.

Dienstverband Bepaalde tijd
Omvang functie Onbekend
Salaris Schaal 9
Aantal posities 1
Uren 18
Plaats Hoogkarspel
Land Nederland
Referentienummer 2024/33
Gepubliceerd 14-06-2024
Uiterste datum 27-06-2024

Terug naar vacatures