Wil jij bijdragen aan verbetering van het openbaar bestuur? Heb jij kennis en ervaring met het algemeen bestuursrecht en een brede maatschappelijke betrokkenheid? Dan zoeken wij jou!

Voorzitter en leden voor de bezwaarschriftencommissie


Wat ga je doen?
De gemeente Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland hebben besloten tot het instellen van een bezwaarschriftencommissie. De commissie wordt ingezet bij complexe bezwaarzaken, de overige bezwaarschriften worden ambtelijk afgehandeld. De commissie adviseert de bestuursorganen van de betreffende gemeenten over de te nemen beslissingen op bezwaarschriften. Het horen en vervolgens het adviseren gebeurt door een wisselend samengestelde hoorcommissie van maximaal twee leden en een voorzitter. De commissie behandelt bezwaarschriften op uiteenlopende gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van omgevingsrecht, handhavingsbesluiten en de Jeugdwet. De commissie wordt ondersteund door een ambtelijk secretariaat, zijnde de juridische medewerkers van het team juridische zaken.


Wat breng je mee?

 • Je hebt aantoonbaar academisch werk- en denkniveau op juridisch gebied
 • Je hebt actuele kennis van en ervaring met het algemeen bestuursrecht
 • Je hebt ervaring met overheidsorganisaties en de ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen daarin
 • Je hebt brede maatschappelijke en sociale betrokkenheid
 • Je beschikt over goede communicatieve, sociale en redactionele vaardigheden
 • Je hebt een tactvolle en oplossingsgerichte instelling
 • Van de plaatsvervangend voorzitter wordt bovendien ervaring verlangd met het leiden van vergaderingen en/of hoorzittingen en het vermogen om bemiddelend op te treden

En verder:

 • Heb je bij voorkeur kennis en werkervaring op het gebied van omgevingsrecht
 • Maak je geen deel uit of ben je werkzaam onder de verantwoordelijkheid van de gemeentelijke bestuursorganen of de samenwerkingsorganisatie SED-organisatie
 • Ben je bij voorkeur niet woonachtig in één van de drie SED-gemeenten

De commissie zal gemiddeld één keer per maand, in wisselende samenstelling vergaderen. De agenda wordt bepaald door het aanbod van zaken, met gemiddeld twee tot drie zaken per vergadering. De vergaderingen vinden bij voorkeur plaats op maandag- of donderdagavond vanaf 18.00 uur.


Wat bieden wij?

 • Voor het bijwonen van de vergadering ontvangen leden een vergoeding van €175,- en de voorzitter een vergoeding van €225,-. Dit is inclusief reiskostenvergoeding
 • Een benoeming voor een periode van 4 jaar, met de mogelijkheid van eenmaal herbenoeming


Wil je eerst meer weten?
Bel dan met Linda Botman of Evelien Schaper, beide werkzaam bij Juridische zaken en bereikbaar via telefoonnummer 0228 352 352.

Enthousiast geworden?
Mail dan je motivatie met cv via de sollicitatiebutton. Je sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk maandag 18 december 2023.

 

Dienstverband Bepaalde tijd
Omvang functie Parttime
Aantal posities 1
Uren 1-4
Plaats Stede Broec
Provincie Noord-Holland
Land Nederland
Referentienummer 2023/38
Gepubliceerd 20-11-2023
Uiterste datum 10-01-2024

Terug naar vacatures